Kaip automatiškai ištrinti senus vartotojo profilio aplankus sistemoje „Windows Vista“ ir naujesnėse versijose

How Delete Old User Profile Folders Automatically Windows Vista

„Windows“ yra grupės strategijos nustatymas, automatiškai ištrinantis vartotojo profilio aplankus, kurie yra senesni nei nurodytas dienų skaičius. Šis straipsnis taikomas „Pro“ ir naujesniems „Windows“ leidimams, turintiems grupės strategijos rengyklę.

Ištrinti senus vartotojo profilio aplankus automatiškai iš Windows

Norėdami automatiškai ištrinti senus vartotojų profilius, kurie nebuvo naudojami tam tikrą dienų skaičių, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Paleiskite grupės strategijos redaktorių ( gpedit.msc )
  2. Eikite į šį skyrių:
    Kompiuterio konfigūracija → Administravimo šablonai → Sistema → Vartotojo profiliai
  3. Dukart spustelėkite Ištrinkite naudotojo profilius, senesnius nei nurodytas dienų skaičius, kai sistema paleista iš naujo
  4. Pasirinkite Įjungtas Nurodykite dienų skaičių ir spustelėkite Gerai.

Šis strategijos nustatymas leidžia administratoriui automatiškai ištrinti sistemos profilio paleidimo vartotojo profilius, kurie nebuvo naudojami per nurodytą dienų skaičių. Pastaba: Viena diena suprantama kaip 24 valandos po to, kai buvo pasiektas konkretus vartotojo profilis.



Jei įgalinsite šį strategijos parametrą, vartotojo profilio tarnyba automatiškai ištrins, kai kita sistema iš naujo paleis visus vartotojo profilius kompiuteryje, kurie nebuvo naudojami per nurodytą dienų skaičių.




„DelProf2“ naudojimas norint ištrinti senus vartotojų profilius

Kita galimybė būtų naudoti trečiosios šalies pavadinimą „DelProf2“. „Delprof2“ yra neoficialus „Microsoft Delprof“ įpėdinis, kuris neveikia su naujesnėmis nei „Windows XP“ operacinėmis sistemomis. Jei naudojate „Windows 7“ arba „Windows 8 / 8.1“, naudodami „DelProf2“ ištrinkite senus vartotojo profilio aplankus.

„Delprof2“ turi problemų su „Windows 10“ esančiomis UWP programomis. Kodėl? „Windows 10“ vartotojo nustatymus saugo mašinų duomenų bazės failuose, kurie visą laiką yra užrakinti (beveik?).

„Delprof2“ ištrina neaktyvius vartotojų profilius. Jei norite susigrąžinti vietos diske, tiesiog paleiskite jį be parametrų ir jis ištrins visus profilius, išskyrus jūsų pačių ir kai kuriuos specialius profilius, reikalingus operacinei sistemai (pvz., „Numatytasis“).




Vienas nedidelis prašymas: Jei jums patiko šis įrašas, prašau pasidalinti šiuo?

Viena „mažytė“ jūsų dalis labai padėtų plėtoti šį tinklaraštį. Keli puikūs pasiūlymai:
  • Prisek tai!
  • Pasidalykite ja su savo mėgstamu tinklaraščiu + „Facebook“, „Reddit“
  • Čiupkite!
Taigi labai ačiū už palaikymą, mano skaitytojau. Tai užtruks ne daugiau kaip 10 sekundžių jūsų laiko. Bendrinimo mygtukai yra apačioje. :)